coffeeoftheday

Кофе — источник антиоксидантов. Мы получаем одинаковое количество антиоксидантов как из кофе с молоком, так и из чёрного кофе. Значит, оба варианта одинаково полезны. Пить кофе с молоком впервые начали во Франции. Бесспорно, это придает напитку особый вкус и немного охлаждает его, но излишнее количество молока или сахара способно испортить вкус даже самого свежего и ароматного кофе. #блогокофе #ниднябезкофе #кофемойдруг #кофеман #безкофежизнинет #теизм #coffeetime #coffegram #coffeeoftheday #coffeeismylife #grazycoffeelady #likeme #followme

Нема шоколаду - нема сніданку.  Чарльз Діккенс . 🍃"Basilic"🍃 Стріт - фуд у Вінниці за адресою вул. Брацлавська(колишня Островського)3, зупинка "вул. Привокзальна" _______________________________ #винницаакция #акция #акциявинница #винница #vinnytsia #vinnitsa #Vin_people #винницакофе #кофевинница #кофессобой #coffeetime #coffeeoftheday #vinnitsagram #бодрыйдень #coffee #смузи #милкшейк #cofe #cofetogo #streetfood #мохіто #мохито #Basilic #паніні #hotdog #хотдог #чай _______________________________ З 10.05 по 25.05 «Базилік» дарує вам 20% знижки на замовлення! Все, що потрібно зробити це: • Бути підписаним на сторінку «Базілік» • Зробити цікаве сторіз у нашому закладі. І не забудь додати лінк:) [@basilic_vinnitsa ]

Matcha Affogato 🍵💚 Yup it's already the second post of Matcha Affogato...can you tell how much I like matcha and affogato? They always go so well tgt 💚 . . . 💰: CAD$7 📍: Aperture Coffee Bar 4124 Main St, Vancouver, BC

Somebody bring me a whole pot of freshly brewed medium roast coffee please!!😩 #mondaymorning #cravings • If you follow @thecoffeegeneration a cup of fresh coffee will magically appear in your hand. Promise😏 • This fresh picture is taken by @david.liusman • #coffee #coffeeholic #latteart #coffeehouse #coffeehouse #lovecoffee #barista #coffeeaddict #coffeetime #coffeelovers #coffeeheaven #latte #cappuccino #coffeebreak #coffeeshots #manmakecoffee #peoplebrewcoffee #brew #coffeeporn #coffeeoftheday #coffeesesh #thetrendybarista #coffeegeek #baristalife #coffeelife

Lebaran sebentar lagi !! Kamu sudah menyiapkan paket hampers Lebaran untuk keluarga ataupun kerabat dekat ? @halokoffi menyiapkan parcel Hampers Arabika Robusta Halokoffi Aroma yang terdiri dari : . . . 1 Set Keranjang bulat 1 Small French press 3 x 50 gr Kopi Arabika Internasional dengan gilingan Coarsed Grind 2 Drip Bag 2 gelas Overkit . . . Bisa kamu cek langsung ke toko halokoffi di www.halokoffi.com , atau WhatsApp untuk detail . . . #halokoffi #brewtifulday #tokokopi #kopiasli #kopiindonesia #kopiarabika #roasters #indonesiacoffee #coffeeoftheday #manualbrew #kopi #kopiarabika #pakethampers

จิบกาแฟ ฮัมเพลง The Beatles!! ~COFFEE is always good with music!! ☕️☕️☕️ ........ ............... Place: Yellow Submarine Location: ถ.ศรีดอนชัย, เชียงใหม่ (Pakchong, Korat) Restaurant Hour: 9.00-19.00 Food Variety: กาแฟ ชา เบเกอรี่ (coffee, tea, bakery)~ ............... ............... #cafemocha #bakery #coffee #instadrink #coffeepic #coffeeoftheday #japanesefood #foodie #foodporn #foodpic #wongnai #eatigothailand #tripadvisorthailand #chiangmai #thailand #donlycherryfood4soul #americano #bakery #coffee #instadrink #coffeepic #coffeeoftheday #japanesefood #foodie #foodporn #foodpic #wongnai #eatigothailand #tripadvisorthailand #nakhonratchasima #thailand #donlycherryfood4soul

Monday with a mosaic cake and our freshly brewed Colombia Supremo coffee! Medium body, nutty and sweet peach notes.☕️ - Colombia Supremo kahvemizle yeni haftadan herkese günaydın!☕️ Orta gövdesi, ağızda bıraktığı fındık ve tatlı şeftali notalarıyla şahane bir kahve.✌🏻 - #caffemioturkey #coffee #coffeerem #coffeeprops #coffeesesh #alternativebrewing #perfectdailygrind #onthetable #coffeeshots #coffeetime #coffeeaddict #coffeelover #coffeeoftheday #coffeeculture #specialtycoffee #niteliklikahve #vsco #manualbrewing #manualbrewonly #butfirstcoffee #ilovecoffee #3rdwavecoffee #coffeeshop #chemex #objekifimden #photographers_tr #love #gununkaresi

SEPATUTNYA TIDAK BOLEH,TETAPI KAMI KONGSIKAN JUGA DEMI MEMBERI MANFAAT PADA YANG MEMBACA ENTRI INI. . Kisahnya semalam,saya dapat satu soalan cepu cemas dari individu yang mengutarakan soalan menguji minda seolah saya saya ni pakar nutrisi atau doktor pula. Soalannya lebih kurang begini ya... . "Saya dan suami suka minum kopi bersusu. Sebelum ini,kami biasa gunakan susu pekat manis. Tetapi doktor sudah beri amaran kerana tahap gula tinggi dalam darah. Kemudian kami bertukar kepada penggunaan susu tepung. Tetapi kami berdua kerap cirit birit dan perut rasa sebu. Jadi Cik,ada tak susu lain selain yang saya sebutkan tadi untuk diminum dengan kopi?" . . Jawapan saya adalah....Puan dan suami seperti mengalami alahan laktosa yang terkandung di dalam susu lembu. Laktosa mampu memberi kesan cirit birit bagi mereka yang tidak biasa. Jadi saya sarankan Puan mencuba susu kambing atau susu formula yang tertera pada gambar. Susu ini bebas Gluten dan juga laktosa. Tetapi,rasa lemak pada resepi kopi susu Puan akan berkurangan. Demi kesihatan,apa salahnya kita berkompromi kan dengan perubahan citarasa sedikit,ye tak? . Susu kambing dan susu formula yang saya gunakan ini boleh didapati di farmasi. Susu kambing ini dikatakan khasiatnya hampir sama dengan susu ibu. Manakala susu formula berkotak biru ini pula adalah pelengkap nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Meal Replacement gitu...Kiranya,minum susu formula ini saja,nutrisi badan sudah lengkap. Makan nasi tu hanya untuk kenyangkan perut saja. Haaa..begitu la kata ahli farmasi. Apa apa pun,makanan seimbang penting kan. . Ikutkan,saya tak boleh share info ini di page The Koppi sebab saya jual kopi. Tapi dok bercerita tentang susu jenama lain pula. Tapi demi kesihatan yang lebih baik untuk Tuan tuan dan Puan puan,demi memberi pilihan yang lebih baik,saya rasa saya patut berkongsi. . Andai saya ada tersalah info,atau ada yang ingin menambah ilmu,anda di luar sana boleh betulkan dan jangan malu malu berkongsi tips. Sama sama kita menuntut ilmu ya... . . Nak order kopi? . . Www.wasap.my/60189235644 Www.wasap.my/60189235644 Www.wasap.my/60189235644 . Www.facebook.com/thekoppiorganiccoffee Www.instagram.com/thekoppi

จิบกาแฟ ฮัมเพลง The Beatles!! ~COFFEE is always good with music!! ☕️☕️☕️ ........ ............... Place: Yellow Submarine Location: ถ.ศรีดอนชัย, เชียงใหม่ (Pakchong, Korat) Restaurant Hour: 9.00-19.00 Food Variety: กาแฟ ชา เบเกอรี่ (coffee, tea, bakery)~ ............... ............... #cafemocha #bakery #coffee #instadrink #coffeepic #coffeeoftheday #japanesefood #foodie #foodporn #foodpic #wongnai #eatigothailand #tripadvisorthailand #chiangmai #thailand #donlycherryfood4soul #americano #bakery #coffee #instadrink #coffeepic #coffeeoftheday #japanesefood #foodie #foodporn #foodpic #wongnai #eatigothailand #tripadvisorthailand #nakhonratchasima #thailand #donlycherryfood4soul